December 29, 2010

Tips meningkatkan Unique Visitor


Apakah itu unique visitors?


Visits adalah sama dengan Unique Visitors.Unique visitor dikira berdasarkan IP dan setiap IP yang berbeza,ia akan dikira sebagai 1 unique visitors.Sekiranya blog/web anda dilayari oleh 100 IP yang berbeza ini,bermakna anda mempunyai pelawat seramai 100 orang dari tempat yang berbeza.

SUMBER : http://www.2dayblogger.com/blog/2009/12/16/memahami-apa-itu-hitspage-viewsimpressions-unique-visitor/

okay, dah baca kan apa itu unique visitors? sekarang dah paham laa kan? okay, azza banyak terbaca komen, macam mana cara nak tingkatkan unique pembaca atau kata am pembaca tegar nie, senang saja caranya, diingatkan, blog azza pun suam suam kuku jugak, takde ea nak pcah rangking hanis zalikha tu, okay

  • kurangkan perkataan w
okay, bagi azza, azza tersangat menyampah nak hadap blog yang ada perkataan w kat belakang nie tau, menyampah satu, nampak macam korang nie tak pergi sekolah satu, rasanya kalau buat ayat w dalam karangan, konpem pemeriksa bagi gagal terus kan? okay, korang tak paham dengan apa w dimaksudkan? okay, sini ea contohnya ;

itewww shukewww eawww arhewww, kowangwww puwww jangewww nawww rampawww diwww darewww shayewww okaewww

sumpah pengsan, haih, sakit mata nak memandang, kalau satu sahaja words ada w cam blog cikEPAL kat belakang tu takpa laa jugak, neh tak, aih

  • kurangkan bahasa sms
okay, nie lagi satu, jangan terlalu taksub sangat dengan bahasa sms, jangan selalu guna dan amalkan selalu, dalam sms, terpulang pada korang laa kan, azza bukan dapat baca pun, cuma jangan buat bahasa blog kita nie macam bahasa sms, tipu laa kan kalau azza pun tak pernah buat bahasa sms, haa, nie dia contoh bahasa sms

haip, nga wtp, da mam? chat ta? buhsan an?

nyampah mak noks * bhs cikEPAL tau tak korangg, haih, kalau nak buat pun takpa, azza just ingatkan ((:

  • jangan pasang autoplay lagu
okay, dulu blog azza ada kat lagu? tapi sekarang dah takde dah, kebanyakkan azza buat lagu melalui post je, ada je post jiwang sikit, mula lah taruk lagu dadali tu, hehe, kalau nak buat sgt lagu tu, buat lah tapi jangan autoplay, pikir akan pembaca, kalau dia nak rush, mahunya bukak 10 tab, kalau sorg satu lagu, mahunya tak jenuh nak dengar? aiyoo

  • kurangkan bahasa midley
paham tak apa yang dimaksudkan dengan bahasa midley? alah, bahasa melayu campur inggeris tu, takkan tak paham kot, bahasa rojak gitu, heh, okay, azza faham , kenapa lagu boleh buat midley kan? kenapa bahasa takleh kan? okay, mari azza bagi penerangan, lagu boleh midley sebab itu lagu, lirik lagu pun bukan ayat macam biasa, bukan latihan latihtubi yang kita buat hari hari time darjah 2 tu okay? bahasa tak boleh sebab bahasa mencerminkan jiwa bangsa, kita banyak lagi bahasa yang boleh dipelajari kan? haa, nie contoh ayat midley ;


hai you, sayangs you, you sihat? saya miss dekat you sesangat taww

  • jangan aktifkan word verification
okay, nie pun penting, korang tolong laa jangan aktifkan word verification, azza masuk blog tu kan, kalau ada benda nie, jarang sgt azza nak layan, payah satu, kalau mudah takpea lah, nie melambatkan proses azza nak komen, terpaksa laa jugak komen, kesian azza tengok, tolong laa ea, pasnie jangan nak letak benda tu, kalau nak letak juga terpulang pada korang. tutorial diaktifkan word verification ada DI SINI

  • kemaskini widget supaya jadi ringan
okay, kalau boleh widget sidebar korang, widget bawah header, widget bawah tu jangan laa terlalu berat, cukup sahaja bagi dia ringan, azza dah try dah dan alhamdulilah blog azza boleh diklafikasikan blog ringan, tak berat kan? load pun laju, jangan nak marah azza okay kalau blog azza labat loading, tu mesti dengan kelembapan berukband korang tu yer

  • rajinkan bertanya
nak dapatkan lagi tips? banyak sangat tips yang korang boleh tanya dekat azza atau pun otai yang dah sucess kat luar sana tu, jangan jadi macam katak di bawah tempurung, lapangkan dada untuk menerima segala ilmu kami, bila dah amalkan tu, jangan lupa pulak berterima kasih, ingat, blog anda hidup pun disebabkan otai.


Salam rindu,

8 Comment:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

thanks share apa itu UV sebab sblm ni sy sendiri pun tak tau mcm mana jumlah UV di kira.. kekekekekeke. main sebut jer kan??

y-A-n-A said...

nice tips.. :))

Azza Firza said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

hehe, ya, kdg2 macam tu laah

Azza Firza said...

@y-A-n-A

thanks yaa <3

cik ciput said...

oo baru paham..hehe..oh, sikitnya UV saya!huu

Azza Firza said...

@cik ciput

hehehe

Mizz Nadia said...

thanx ............ sebab dapat share beberapa tips penting ^^ kalau boleh , saya akan guna tips-tips ni dalam blog saya ......

Azza Firza said...

@Mizz Nadia

welc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman