January 30, 2011

Dunia hanya pinjaman, mati tak kira masa



kan best bila kita duk seorang je dalam kubur nie, menyendiri, takde sapa pun nak kacau kita.



kenapa saya upkan di blog? hanya peringatan, dunia tak akan pernah lari daripada kontroversi, dunia hanya pinjaman, esok lusa atau sekejap lagi masa kita sudah tiba? kita akan pergi, pergi jauh dari alam maya, pergi jauh dari keluarga, pergi jauh dati anak anak, pergi jauh daripada sesiapa pun


nak mengumpat, nak memberi kutukan, berpada pada lha, jangan nak reka reka cerita, tak baik, ingat, kita tumpang di dunia allah, jangan allah turunkan bala sudah di negara kita akibat kutukan itu, berdosa besar kalau kita jatuhkan anak yatim.

Hadith :

Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:”Orang-orang yang bertanggungjawab mengurus anak yatim, baik dari keluarga sendiri atau tidak, maka aku dan dia seperti dua ini di syurga kelak.” Dan baginda memberi isyarat dengan merapatkan jari telunjuk dan jari tengah (ertinya berdekatan).”

(Bukhari)



Love,

10 Comment:

Cik Lilo said...

Yah betul tu :)

AmyZana said...

yup... harta semue takkan bwk masuk kubur...

niesz said...

takut nye bile ingt kan mati..hope kite sentiase brada d jalan ALLAH..

tlg doakan adik niesz yer..
updated entry : risau nya adik kat kaherah, ada rusuhan

Firdaus Kasim said...

kalo sentiasa ingatkan mati, maka hati kita boleh jd tenang

Wan Gerrard said...

hmm betul2, kepada Allah jugalah kita dikembalikan ^_^

Jom: Kalau Gerrard jadi Boss

Azza Firza said...

@Cik Lilo

yeahhh

Azza Firza said...

@AmyZana

yep3,

Azza Firza said...

@niesz

ye, betul tu

Azza Firza said...

@Firdaus Kasim

hehehe, ya saya, hati akan tenang

Azza Firza said...

@Wan Gerrard

ye saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman