19.5.12

Tutorial : Cara mudah tukar favicon

Hey, salam


mode : happy !


hari nie azza nak ajar korang macam mana cara nak tukar favicon dengan cara mudah, okay, korang tahu tak favicon tu apa? dalam bloggers baru, favicon tu bentuk B dia bulat tapi kalau azza punya dia berbentuk love, comel kan? bawah nieh ada gambar dia, haa, oke







senang je cara nak tukar dia, macam biasa, log in blog > design > edit HTML > tekan ctrl+f dan cari </head>


pastu di bawah </head> tu korang paste pulak code nie,

<link href='link favicon korang' rel='icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>


jadi, dia akan jadi macam nie okays

</head>

<link href='link favicon korang' rel='icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>



p/s : di dalam link favicon korang yang sudah dibold kan itu, korang masukkan code tu tau,, leh je nak cari code favicon di glitters-graphics.com :) easy je kan? selamat mencuba !


oke, bye !



Love,

29 Comment:

Azmi said...

thenkiu....

qyqa said...

cool lah..
tingin nak bt jga..
tp mesti nanti x jadi.. tape tape na try
thanx!!!

Ismy Sya said...

head tu memang susah nk cari ke kak syg ♥ ?

nohoho =) said...

nice tips

sissyira said...

salam

pernah buat tutor ni, thanx sharing =)

Firdaus Kasim said...

cantik giler icon love tue.. pandai adik abg sorang nie.. hehe!

Azza Firza said...

@Azmi

welc

Azza Firza said...

@qyqa

welc, hik

Azza Firza said...

@Ismy Sya

isk, sng ja, ekeke

Azza Firza said...

@nohoho =)

thankss

Azza Firza said...

@sissyira

welc, hiks

Azza Firza said...

@Firdaus Kasim

lalala, haruslahh ;p

myzasuki said...

tengs ! finally jumpe gak tuto nih
:DD

Azza Firza said...

@myzasuki

welc, hehe

superjuju said...

salam, hye gurl. sis da try. tapi ta boleh laa. idk why

Azza Firza said...

@superjuju

tak dapat ? ada org jadi je buat :? :D dan expand dia punya code ?

Tyraaa said...

@Azza Firzathank you very much kak <3 :D

Tyraaa said...

@Azza Firzathank you very much kak <3 :D

Azza Firza said...

@Tyraaa

sesama sayangg :)

miera said...

x faham lah...

Chentaa said...

tk jdi lh akk :(

Azza Firza said...

@miera

tak paham apa ygs ?

Azza Firza said...

@Chentaa

link korang tu masukkan code tau, jangan masukkan link belog korang .

nurul alyaa said...

thank you

Azza Firza said...

@nurul alyaa

welc :)

mIZz cHoKiE-ChOkiE said...

thank cayunk.. weee!! seronokk sgt dpt wat mcm2. kihkihkih

Azza Firza said...

@mIZz cHoKiE-ChOkiE

hehe, welc :D

Lala said...

x menjadi laa.. huhu

Ukhti Azza said...

menjadi :) cuba try lagi :)

 

All Rights Reserved by Azah Rahaman