January 13, 2011

Cerita : Kanak Kanak Ribena Vs Anak Remaja

petang yang damai nie, aku duduk bersendirian, terkenang, saat indah ketika menjadi kecil, ya, kecil, anak remaja, oops bukan, kanak kanak ribena, itu lagi tepat . best bukan bila kita panggil balik benda tu ? suatu yang sangat sangat sangat sukar untuk dilupakan .


ini cerita aku, dan ini hanyalah ulasan aku, sebagai anak muda yang baru melepasi tahap kanak kanak ribena, baru masuk separuh jagung, dah start poyo, isk kau nie azza, berubah ubah laa sikit perangai tu, okay, take a note .


@ tak payah pikir banyak masalah

kalau dulu, kita langsung takda masalah bukan ? senang sahaja nak hidup dulu, beli makanan mama yang tolong bayarkan, beli munuman, mama yang tolong bayarkan, dulu, kita jep yang cari masalah bukan masalah yang cari kita, dulu kalau masalah pun, malas mengaji, tu ajaa, kalau malas mengaji kena rotan dengan arwah abah, so kira tetiap malam haruslah baca al quran


sekarang ? lagi dasyattt, nak tau kenapa ? setiap hari, empatpuluh empat masalah datang dalam satu hari, mana nak pikir tentang kerja sekolah ? mana nak pikir tentang pelajaran ? mana nak pikir tentang cinta ? oke, cinta tersangat annoying, okethanxbai . mana nak pikir tentang itu, mana nak pikir tentang ini, semuanya haruslah pikir . baik tak payah jadi orang kan kalau tanak kena masalah ? harus ingat, allah tak akan pernah membebankan umatnya .


@ boleh habiskan masa lapang

indah jugakkk saat ini kan ? best gituuu, kalau dulu boleh bermain gasing, bermain wau tetiap petang, main buaian, main kahwin kahwin, main masak masak, main pondok-pondok, main polis anti, main guli, main congkat, main anak patung * oke, mama aku tak penah beli anak kartun, boleh main itu , boleh main ini


tapi sekarang ? main ituu tak boleh, main ini tak boleh, semua disebabkan perubahan hormon, hahaha tsk tsk, sedih bukan ? saat indah ketika kanak kanak dilepaskan macam tu sahaja bukan ?


@ boleh terlompat lompat

kalau dulu, pergi tadika pun boleh jalan cam kaki kuda, means, terlompat lompat, pukul 8 pagi keluar, bawak duit 50 senn untuk beli ceklat, sampai sekolah 8.05 pagi, belajar belajar, kul 11 dah boleh balik, sekalik lagik boleh balik, terlompat lompat, dulu, best sahaja terlompat lompat, tak siapa boleh larang ? saat yang begitu indah


sekarang ? nak melompat ? nampaknya tunggulah gerhana bumi berlaku duluu, memang tak bolehh, lebih lebih lagi bila berat badan dan bertambah macam nie, tembam, cute gituu, wahhh, mantappp, takleh lompat lompat haa, nanti nanti nanti, erkk, lirik sudah lupa, oke, next !

@ boleh main kawin kawin

ekekeke, sengau punya azza, azza tak pernah buat pun main kawin kawin nie, sekali pun tak pernah, ekeke, azza cuma main masak masak jep, jadi mak orang, jadi akk orang, jadi adik orang, memang saat sebegini sukar untuk dilupakan .


sekarang ? malu woo nak main benda nie, nanti orang ada gelak, ekeke, cam tak cukup matang je bila duk main kawin kawin, whatthefish kan ? HAHA, adui haa, ekekek, gembira snagat sangat, kenapa ? oke, gembira sebab saya demam, ssunguhnya allah akkan mengurangkan dosa yang ditimpa ke atas azza, alhamdulilah, syukur nikmat :D


untuk adik adik akak, gunakan masa korang dengan baik ketika jadi kanak kanak nie, kalau ada doraemon, boleh juga akk putar masa nak jadi kanak kanak balik kan ? ekeke, memang time nie kita merungut, rungut dengan kerja sekolah tapi ketahuilah dik, tu semua untuk kita pada masa depan, mesti cikgu akan mengalir kan tengok kejayaan kita ? :D



Love,

0 Comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman