March 14, 2011

Permainan Kanak Kanak Yang Sukar Untuk Dilupakan

heyyaaa, malam nie, azza nak share dengan korang permainan kanak kanak yang sukar untuk dilupakan, rugi pulak tinggalkan saat nie begitu sahaja bukan ? sobsss, okay, apa kata kita terjah, jom jom :D azza buat nie semua mengikut negeri kelantan sahaja yaa, kelantan + barat (:


POLIS SENTRI




sentri, entri ke etri ye ? tapi tak tahulah orang panggil apaa, ekeke, yang penting permainan nie palinggg mantap, kita jadi polis, dia jadi pencuri, pastu kita kejar dia, hoho

MAIN KAHWIN KAHWIN



nie lagi satuuu, hik, bukan azza yang kahwin na, azza tak main pun benda nie, azza cuma main lebih dari tuu jadi mak orang, main masak masak, haaa, macam tu, kawin merangkumi satu rumah, means, masak masak, mengemas, jadi mak, ekeke


CONGKAK



ekekeke, permainan perempuan, ada congkak siam dan congkak tradisional, congkak siam tu kan, azza selalu menang sebab kita boleh makan kita punya rumah sendiri, kira memasing haruslah kumpul banyak banyak kan ? ekeke, kalau congkak tradisonal, ada juga kalah, ada juga menang , ada sesapa nak lawan dengan azza ?



MAIN SOROK SOROK


orang kata kita takleh main sorok sorok waktu petang tauu nanti ada orang datang wat kecoh, ekeke, kita haruslah main waktu petang dan waktu tengah hari ajaa, bak kata oran kelantan, main tar nusuk, ekekee


MAIN DOKTOR DOKTOR

kerat tisu, then kalerkan dekat tangan tu warna merah nak bagi dia tunjuk ada darah, nie untuk kanak kanak ribena sahaja yea, masih segar dalam ingatan azza, darjah 2, pas exam main benda nie lah, ekeke, azza jadi doktor, mmber azza jadi pesakit, tisu tu jadi tempat org ramal darah kumpulan apa, A ke Ab ke, B ke , O ke, haa macam tu, ekeke, nakal sungguh !


BEREBUT TIANG


hehehe, kalau dekat kelantan, permainan nie paling lah glamer, berebut tiang, pas exam UPSR, kami main benda nie je tau, oke * tipu, lalalala, hehhe, kami main waktu waktu ada luang, masa rehat ke masa cikgu tadak lam kelas ke, inilah permainan kami, tak payah pakai seluar ke apa, dengan kain pun takpa, asalkan ahli 4 atauu 6 orang, make sure genap haa :) dan sorg kena jadi ibu ayam, ekeke


ENJIT-2 SEMUT

woww, main enjit enjit dari bawah sampai ke atas, jangan kasik tangan lebam sudah laa haa, ekeke, main cubit cubit, enjit enjit semut sapa sakit naik atas, hehe, cuteee


LUBANG TIKUS

ekekeke, comeyyyyy, nie dia star dari bawah jugak, eh ke atas, haa start dari bawah, guna tangan, kira pas satu tangan, dia lompat, lompat, lompat sehinggalah penat, best kan jadi kanak kanak nie ? hehe,

but not at least :

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:


:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

drumstikk ! !

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

Anak patung !




nie jek lah yang azza masih ada sampai sekarang, ekeke, shuhh, duk tentenyap tau, nakmoe magitau orang, t azza hempuk * dan dan pelat, ekekee, duk dediam haa, ekeke


semuanya permainan yang sukar untuk dilupakan, korang ada pengalaman dan nak tambah ? silakan mehh :D


Love,

12 Comment:

AmyZana said...

hahahah xD
main kahwin2 ~! gotta love tht game ! xDD

twinkle twinkle said...

dlm byk2..xpena main kawin2 hehe

teyqahd said...

kat sume negeri main kot mende2 tu , kte pon main mende2 tu mase kecik ,

ShafiqIzwan said...

berebut tiang best, dulu kecik kecik maen gak. hehe. rindu plak zaman kecik kecik dulu.

nub said...

hahaha. main kawen2 naa.. main pemadam dalam clas jgn lupa.hahaha

shazika said...

semua tu akak penah main...hehe teringat la plak kenagan zaman dulu2

Azza Firza said...

@AmyZana

penah eh main tawen2 ? HAHAA

Azza Firza said...

@twinkle twinkle

kimik pai lahh, ekekee

Azza Firza said...

@teyqahd

lorh yeke ? ekekeke, panggilan jek yang lain pun kangg

Azza Firza said...

@ShafiqIzwan

hahaha tau punggg :)

Azza Firza said...

@nub

aah, ingat ingat, punyalah kan beli satu bakul tuh main pemadam, hahaha

Azza Firza said...

@shazika

yep3, samalah kita, ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman