November 12, 2011

Lelaki Nampak Penyayang Bila Dia Suka Haiwan

Assalamualaikum.


Azza suka sangat dengan ayat lelaki, bila dia penyayang mesti dia akan suka haiwan . kenapa azza suka cakap cakap camtu ?




haiwan nie boleh diibaratkan macam anak kita juga, SEBAB sebaik-baik mana pun kita terhadap dia, pasti dia akan baik dengan kita. kenapa azza cakap camtu? kucing , bila kita bagi makan dekat dia, bagi belaian dekat dia, pasti dia akan rapat ajeh dengan kita, dia takkan pernah lupa jasa budi kita.


azza suka sangat kucing dekat tempat kerja arwah abah dulu. kalau azza ikut pergi tempat kerja abah, pasti kucing tu pun akan ada, bergesel mintak simpati. jauh-jauh dia dengar kereta abah, dia pun dah ikut dah kereta abah, setiap pagi abah akan bawa bekalan. kalau mama tak sediakan, bekalan kat kedai, then abah akan berkongsi dengan kucing tu, dia akan dengar cakap kita, percayalah. bagi azza, kucing dan manusia mungkin tak dapat dipisahkan,


haiwan ibarat anak, lelaki penyayang boleh dilihat ketika dia bagi belaian dekat haiwan, tak kira lah kucing, arnab, ayam atau haiwan apa apa pun, nampak macam sweet sangat, apa orang kata, ' practise make perfect ' .



Lots Of Love,

0 Comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman