September 9, 2012

Tutorial : Menyembunyikan sejumlah banyak bilangan blog anda




Assalamualaikum..


Kali nie azza nak share lagi satu tutorial. kali neh pasal korang nak sorok blog personal yang korang buat. korang ada banyak personal blog n private ? tapi xtau nak sorak ? haa , saya ada caranya. Ikuti langkah satu persatu =)


Step 1 :

Log in blogger > msk edit profile > seterusnya tick pada 'Select blogs to display' (seperti rajah dibawah)





bila klik dia akan kuar satu window. nah , di situ korang pilih laa blog korang yang mana nak display. contoh dia ada kat bawah neh =)



Step 2 :

selepas tick tekan button save dan pegi kat profile korang. di sana nanti dia akan display mana benda yang korang save tadi. Cth : seperti gambar di bawah =)




Selamat Maju Jaya :)

22 Comment:

B - Wan said...

xde org komen ? tak penat ke wat banyak2 tapi xde org komen ?

Aiza said...

xpela xde org komen pun.. penat ? ada laa jugak.. sy rasa skang macam tak penah dihargai :(

B - Wan said...

awk online ke ? npe tak online ym ? ishk , jangan cakap macam tu..

Aiza said...

aa , online laa pakcik.. ishk.. online laa ym.. wat invisble jek.. klau nak chat.. buzz ar keh :)

B - Wan said...

keh :)

Aiza said...

:)

si para para said...

yg ni saya perlu..thnx ata perkongsian ilmu

Aiza said...

ooopsie welcome si para-para

icha said...

nk tanya...kenapa dekat blog to display tu hanya ada blog sya ajew...mcm mana nk msokkan listnya...help..help...

Aiza said...

err.. sblum tu.. awk wat banyak ke blog ?

icha said...

xdak laa...satu ajew

Aiza said...

awk kan ada satu jek blog.. mmg satu jea laa yg kuar.. tu kan yg awk tanya ?

icha said...

owh..0.o...btw...lain dri tajuk neyh :: mcm mana awak wat buat shoutmix awak kuar dri tepi tu ??

Aiza said...

sy msh blajar ag bnda neyh.. nnt sy post link dia ke blog awk keh :)

icha said...

okies...thank ya...menyusahkan ajew...>.,<

Aiza said...

is hokeyyy.. welcome :)

Dawia Honeyputri™ said...

Salam..dik aiza,
sis nak tau adik ambik widget my visitor kat mana? :)
akak minat la.
nnt bagitau akak di komen blog akak ye? :)sgt hargai..
terima kasih


^^

Azza Firza said...

@Dawia Honeyputri™

okay, azza datang jap gik yaa (:

ct N honey said...

terima kasih,walaupun tutorial yg simple,tapi berguna pada saya

Azza Firza said...

@ct N honey

hehe, welc

Mrs Tyara said...

Lama cari cara nak sorokkon blog yang banyak ni!!

Thanx ye Azza.. ;)

Azza Firza said...

@Mrs Tyara

hehe, welc akk :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman