November 29, 2016

SPA VS KPM

Assalamualaikum semua.

indeed, i am free from KPMIM. yayyyyy. Even though dah tak belajar but then awal tahun depan sambung praktikal. hehe. tak sabar nak rasa suasana praktikal dalam bekerja macam mana. moga-moga dipermudahkan. Allahumma aameen :))

So today, post yang pertama after lama bersara nak share pasal SPA vs KPM. malamni saja jengah balik portal SPA, saja update untuk persiapan cari kerja tahun depan. jengah2 jenguk la "semakan permohonan", banyaknya yang dimohon dulu, ada yang dapat, ada yang tak. :D tetiba teringat, lepas 2 minggu daftar kolej profesional mara, satu email sampai, diminta untuk "exam online", maka kita pun exam lah. pong pang pong pang, tup tup seminggu kemudian kot, exam online lulus, diminta hadir temuduga, time tu temuduga di KL tarikh 23/7/2014. yup beza 22 hari je dengan pendaftaran di KPMIM. hmm,



antara SPA (perubatan) atau KPMIM (bahasa), mana yang nak dipilih? time tu, roommates cakap, pergilah temuduga tapi saya em saya diam je. call ma tanya pendapat. dua dua ada pros cons. dua dua bagus. bahasa memang saya minat tapi tang perubatan tu saya terkelu sebab subjek chemist bio and so on subjek sains dulu pun saya takleh perform mana ( maaf cikgu-2 :( )

in fact, adik beradik saya manade yang bahagian perubatan pun. sepupu dekat je ada yang doktor. ikutkan bahasa, cikgu terutamanya, abang saya yang kedua tu je cikgu. abang saya lagi empat orang semua bidang eletrik and eletronik. lagi sorang maritim. haha

July 29, 2016

Abah

ini entri schedule :)


sanah helwah abah sayang. adik rindu abah sangat-sangat. moga abah di tempatkan dikalangan orang yang beriman ye. harini birthday abah. 5 hari yang lepas, genap 10 tahun abah takde. rindunya. dah lama tak jumpa abah. tunggu adik di syurga abah. love you so much never end. kafaa bilmauti waa 'izhan.

 24/7/2006 ~ 24/7/2016 genap 10 tahun abah pergi tinggalkan kami sekeluarga. rindunya pada sang ayah. moga abah ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan dimasukkan ke dalam syurga. allahumma aameen.

rindunya kat arwah abah. sedar tak sedar dah 10 tahun abah pergi tapi terasa seolah-olah baru terasa semalam abah pergi. senyuman dia. sifat dia. i wanna find the husband like you abah. caring. loving. responsible and most important, pentingkan agama. abah, moga abah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. i miss you abah. miss you so much. Al fatihah.

June 3, 2016

Day 3 – Your idea of the perfect first date.


Assalamualaikum all. sedar tak sedar lagi 3 hari je kan kita nak puasa. tak sabar rasanya nak berpuasa sebab tahun ni the first year puasa beraya bersama mak tersayang setelah bertahun puasa di rantauan jeee. haha. sedihh tak? okay back to our topic..




untuk day 3 challenge - idea untuk perfect first date. hmmm, cerita pasal first date ni terlalu privasi sebenarnya. tapi isokey, this is my promiseeee kan untuk buat challenge ni, so nak atau tidak, kena jugak untuk teruskan.

okay, jujurnya saya belum ada sesiapa di hati. entahlah, malas lagi nak komitmen peringkat seterusnya. biarlah dulu habiskan belajar, pertengahan degree nanti fikir laa macam mana kann. hehe. sekarang fikir last year diploma dulu. nervousss tau last year dah ni. kena fokus bebetul!

okayy, untuk first date ni, azah ingat biarlah masa yang menentukan. biarlah waktu yg sesuai. first date azah adalah "si dia" masuk merisik. tapi sebelum merisik, istikharah apa dulu semua kan. sebab saya taknak majlis pertunangan. biarlah terus ke peringkat "halal" kannn. ehh hal ni, tutup mulut dulu lah. hehehe. nanti karang sampai masanya, saya akan berceritalah. hehe. in shaa Allah. awakkk semua bagaimana pulak?

June 2, 2016

Day 2 — Your favorite movie

Assalamualaikum all. hehee





Okayy, sekarang ni saya nak proceed dengan post yang keduaaa dalam 30 days challenge post. harini akan bincangkan pasal favorite movie. favorite movie ni adaa banyakk sampai kadang2 tak tertengok. hehehe.

banyak je dalam laptop cerita yang tak khatam lagi. movie melayu, english dan juga korea. pssst, korea tu saya tengok bila penting je. hahaha. kalau tahu best, baru laa buang masa tengok koreaa tu. kalau tak memang takdelah nak tengok. takdenye rajin kannnnn nak buang masa begitu je tengok korea ni sebab saya bukan kaki kpop. muehehee.

so, favourite movie saya major english and melayu, yang minornya kpop laa. hehe. anda bagaimanaaaa?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman