March 18, 2010

# 8 Tutorial : Auto Publish Post dan Sticky Mode

Assalamualaikum. jom belajar :DD


Auto Publish Post


Log in blog > dashboard > post > tulis post cam biasa > pergi post options > edit post date and time > publish post.






dalam edit post dia akan kuar macam neh :))





dah siap :))


Sticky Mode


In blogger > dashboard > post > tulis post cam biasa > publish post > msk setting post balik > pastu edit dekat post date anda time > publish post dan siap..



selamat mencuba :))

10 Comment:

Alynn Notnot said...

thanks :) besh nih!

B - Wan said...

aii nak tips buat nasi goreng boleh ?

Aiza said...

alynn..

welcome dear

Aiza said...

shut up u byyy

si para para said...

thnx cik zaza..sgt sgt berguna....blh buat post auto lagu tu...nanti nk try buat :)

si para para said...

err dik..nk buat yg ada kotak kecik kat bawah n3 mcm mana..tg 3kotak kecik tu..yg org tulis..anda juga meminati ini...adk ada buat tutor tak..

Aiza said...

sila2 buat =)

Aiza said...

err.. apa yek abg ? adik tak paham..

RJuliza said...

tqq!!

Azza Firza said...

@RJuliza

welc :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman