April 11, 2010

#10 : tutorial : memasukkan emoticons cute ke dalam post

assalamualaikum. ayuh truskan tutorial :D


log in blog > dashboard > new post


oke , bila korang duk prtengahan or tempat mana2 yang sesuai dengan emoticons yang korang nak letak tu , korang masuk sni hokey. http://www.cute-smiley.com/ atau http://emo.huhiho.com/


pastu korang pilih laa mana2 emoticons yang brkenan , klau amik emo dekat cute-smiley(dot)com korang just amik kod lam Code cho Blog oke , klau korang amik dekat emo(dot)huhiho(dot)com korang just amik kod lam HTML code oke =)


amik kod n paste laa lam post. siap !

14 Comment:

hanifmz -the photographer- said...

tutorial ni kalau buat screenshot lagi menarik. :D

Aiza said...

kekeke , malas membeleggu diri ;)

Aiza said...

*mengancam

Are-Nisa said...

thanks kak azza.. but ada sesuatu yg sya pelik.. knp sya wat kat blog tak naik pun cute emoticons.. yg ade code tu laa.. saye wat salah ke???

Azza Firza said...

@Are-Nisa

maybe kot, sbp smua nie mmg org leh buat, ekeke, try buat bbaik oke

AnisahRamli said...

oke lah kalo cmtuh.. huhu

Azza Firza said...

@AnisahRamli

hehehe

Suhaida Asyikin said...

kak azza, bukan semua blog boleh masukkan emoticans ke dalam en3 ke ?

/hihi

Azza Firza said...

@Suhaida Asyikin

akk yg elder pnya, korang nie yang new post, mmg tak pat dah guna tuto akk nie :))

piQa zUL cOmmEy :) said...

azza . pqa try buat ehh . cm menarik hati jea .. hehe . amek ni :) thnx azza

Azza Firza said...

@piQa zUL cOmmEy :)

hehe, welc :)

aina liyana said...

nak paste kat ne???????????

Azza Firza said...

@aina liyana

kat post :D

nurul amyra said...

knp ta boleh ek ? yg klua kod tuh,,,azza,,,,help meeeeeeeeeee,,,, :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman