April 10, 2010

# 9 : Tutorial : Change colour of selected text

Salam sejahtera dan salam 1 Msia!


Dah lama kan aiza tak wat tuto aite ? rndu nak wat tapi apakan daya , halangan anon @ nyamuk itu tidak sesuai untuk aiza siapkan tuto.. oke..


as korang tau acc , kita kan leh ubah warna selected text tu kepda warna yang kita suka taw.. macam2 leh ubah.. pada mulanya , aiza dapat tuto neh dari brader mana tah pastu trus ilang link dia , cari2 jumpa dekat google so jom kita buat.. neh contoh selected kaler belog aiza keh warna pink u olsss.. kehkehkeh



as usual

log in blog > dashboard > layout > edit html > JANGAN tick Expand Widget Templates and search ]]>

bila dah jumpa add saja benda neh diatas dia

::-moz-selection{
background:#ED11DE;
color:#fff;
}
::selection {
background:#ED11DE;
color:#fff [FFF makes the selected font white];
}


yang merah tu korang tukar dengan warna kod yang korang nak bila dah siap , preview n klau dah jadi , save sj.. hokey ?

Selamat Mencuba !





4 Comment:

B - Wan said...

cumil kotak , baru buad ke ?

Aiza said...

yap hub =)

puthree said...

x jumpa lah :(

Aiza said...

@puthree

ta jumpa apa ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman