November 11, 2012

Tutorial : Cara tambah border di blog

okay, senang sahaja untuk buat ini, walaupun dalam kesakitan tetapi tutorial haruslahhh kan dibuat untuk memenuhi hati dan perasaan serta jiwa raga kanak kanak ribena seperti korang nie, ekeke. apa apa pun, nie contoh border




okay, senang sahaja, korang log in blog > dashboard > design > edit HTML dan search : #content-wrapper {

bila dah jumpa korang hanya perlu tambah code ini dibawah dia .


width: 800px;
margin: 15 auto;
padding: 15px;
text-align: left;
background-color: #ffffff;
border: 2px DOUBLE transparent;
border-top: 10;
border: 3px DOUBLE #F9B7FF;
}



tu yang contoh azza punya, kalau nak copy, silakan tapi bila nak buat post, sila bagi backlink pada azza, okay, penerangan code :


width: (lebar belog korang )
margin: 15 auto; ( sila jangan ubah )
padding: 15px; ( sila jangan ubah )
text-align: left; ( sila jangan ubah )
background-color: background yang korang nak, untuk code colour, SILA PICIT )
border: border pertama
border-top: 10;
border: border kedua
}



tu code dia, kalau rajin konker, silakann ubah, kalau tanak ubah, just copy ituu okay :) nie jenis-jenis border yang patut korang tahu :

p.solid {border-style: solid; }
p.double {border-style: double; }
p.groove {border-style: groove; }
p.dotted {border-style: dotted; }
p.dashed {border-style: dashed; }
p.inset {border-style: inset; }
p.outset {border-style: outset; }
p.ridge {border-style: ridge; }
p.hidden {border-style: hidden; }


contoh bila nak guna border macam nie haa :

border: 2px DOUBLE transparent;

gantikan yang DOUBLE tu seperti yang korang nak, contoh :

border: 2px ridge transparent;


boleh paham ? okay, have enjoyy :) untuk contoh boarder, boleh rujuk : SILA PICIT



Inginkan pendapatan lebih? jom semua kita ramai-ramai join web says.my. Antara yang boleh dijanjikan, sekali anda sign up sudah pasti, RM5 sudah berada dalam tangan. Dijamin says.my tidak akan mengecewakan kita semua. Sekali join, insyallah wang akan berada dalam gangaman kita. Rajin promote, bertambah lumayan la. Berminat? Ayuh picit DISINI.


6 Comment:

Sakura said...

Kak Azza , Sakura dh cri #content-wrapper tu kt edit htlm blog tp tkde pon ?

Ohh Azza said...

cuba cari bnda lain.

Anonymous said...

The thеmе of your blοg iѕ truly fresh, I аm ѕure that thе folks who read уour blogѕ ωіll takе
a lot from your content аnԁ thoughts.
Also visit my webpage ... height increase tips|food to increase height

Anonymous said...

Should ρеople commenting have to generаtе baсklinks then they really ѕhould at leаst have the sеnse to post а геlated and thorough геply.
All сomment spam ωill ԁо іs hurt your baсklinking effortѕ and geneгates worthless links.
Τhe best ωay to be a success is to make friends
with other blοggers whο haνe blogs of similar topіс and hοpefully gеneratе totally targeteԁ tгaffic by posting a genuine
гesponse. Μaybe more pеople mіght thіnk abοut thiѕ befоrе replyіng afteг me, I will not bе holding my
breath.
My blog - heel lift

Ukhti Azza said...

@Anonymous

okays and thankyou for visiting me :D

Ukhti Azza said...

@Anonymous


:DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman