December 1, 2010

Aku Blogger ! So What ???




Segmen abg ben ashaari kembali lagii, sangat sangat bestt, pandai abg ben niy bikin happy semua blogger, yay! hiks, nak join segmen niy? boleh KLIK SINI


Bermula dengan latar belakang saya


Nama betul Siti Nor Azah Bt Abd Rahaman, umur 14 tahun ( mengaku ) tahun depan PMR jadi rasanya blog akan dibiarkan sekali lagi * HAHA ramai orang kata saya dah matured so what? am i care? haha so crazy rite? stay dekat Kelantan, bandar apa? dekat facebook banyak, hehe, mmg asal orang kelantan, diberi pendidikan sekolah rendah dan sekolah menengah di sana juga, seorang sahaja perempuan dalam tujuh orang adik beradik, saya sahaja yang mempunyai blog dalam kalangan adik beradik *JAKUN dan saya seorang blogger tegar ketika berumur 13 tahun ( tak aktif ) sekarang baru kuatkuasakan balik. Ada saja link saya dekat sekolah dimana saya belajar, SAYA SUKA ANDA MEMBACA BLOG SAYA TAPI DIINGATKAN SAYA TAK SUKA ORANG CAKAP BELAKANG, jadi silent reader? wah, congrats SMKB, orang terdekat akan tau saya siapa sebenarnya, status SINGLE BUT AVAILABLE, titik.


Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?


blog? satu ruang dimana seorang blogger atau insan tu berkongsi maklumat, idea atau pendapat, ada juga yang jadikan blog tu sebagai rutin harian mereka seperi diari, blog juga tempat orang melepaskan masalah dan amarah. tapi diingatkan juga, ada mata yang memandang jadi memang tak boleh nak luahkan seratus peratus.


Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ?

perkara positif? semestinya dapat ramai kenalan baru ( ada juga yang jumpa jodoh melalui blog ini ) hee, dapat berkongsi idea sesama blogger lain, bertukar pedapat dan lain lain, perkara negatif? hmm, perlukah saya meluahnya? tidak perlu rasanya sebab dia mmg teramat peribadi, sekadar keluarga dan beberapa rakan sera cikgu yang mengajar saya sudah laa yea, pahit getir ini dapat dijadikan pembekal di masa hadapan (:


Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ?

jujur saya mengatakan, TIDAK, saya jadikan blog sebagai tempat untuk saya meluahkan masalah, sehari demi sehari saya mula belajar untuk mengetahui apa itu blog sebenarnya, blog adalah satu alternatif dan alat komunikasi seseorang kepada seseorang, contoh : A buat entri, B baca, B komen entri itu dan B pergi melawat ke blog A jadi B memberi, A menerima, A memberi, B menerima, sesama dapat untung kan? blog amat penting dalam kehidupan kita, lebih baik luahkan di blog daripada meraban tak tentu hala dan melakukan benda benda yang tidak berfaedah.



Banggakah anda menjadi seorang blogger ?


sudah pasti (: ini satu hadiah kepada kita yang bijak mengisi masa lapang, blog juga ialah tempat yang berfaedah untuk para pelajar yang sedang bercuti pada musim nov dec ini. baik brblog daripada buat perkara yang tak senonoh tu kan, ye dok? hehehe, SELAMAT BERAMAL !

Salam rindu,

64 Comment:

nuR izyan said...

terjah blog awk pula..hehe..
phigting!!blogging!! :)

Siti Mashitah Saidin said...

owh? 14.. muda lg nih~ hihihi

Saia Az said...

@nuR izyan

thanks dear (:

Saia Az said...

@Siti Mashitah Saidin

hehe, aah msh muda, lalala

luna said...

segmen Ben ni ttg latar belakang blogger ek, hehe nk join jugak..

Saia Az said...

@luna

yepyep sygg, cepat join ok? hehe

Nur Mudrikah said...

uish..awalnya ada blog..kite ada blog pun pas dah masuk u..haha

kip it on

Azza Firza said...

@Nur Mudrikah

hahaha * cepat IT, cehh

Azza Firza said...

@Nur Mudrikah

btw tengs, hehe

Zulfahmi Abidin said...

huhu.formalnyer entry nie.sesi berdialog rasenyer.^_^

~lulu & faiz~ said...

datang sini jugak!
singgah dari segmen abg ben!

kite pon join jugak..
http://magic-of-me.blogspot.com/2010/12/aku-bloggerso-what.html

nazirulhazwan~ said...

saye juge org kelantan!!haha ape kaba ore kapong??

AziE said...

Rajin2 menulis blog tapi rajin2 juga belajar untuk PMR k

Hishyamuddin said...

waaa..blogger mude ni..
selamat maju jaya ok.

alinac lover said...

ngee..jemput join Ga yong yer

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

Sis-Lin said...

Wah2..hebat dia punya penulisan..lebih dr 100 perkataan nie..hehehe

Salam kenal sayang Azza..

Kalamhati said...

salam..
waah masih muda remaja lagi ni..=)

ijatnuar87 said...

ahaks...ore klate ruponyo...geng2 make budu la ni deh,heheheh...slmat berPMR taun dpn,hehehe...

Ikhwan said...

salam blogger! nice post..

Azza Firza said...

@Zulfahmi Abidin

hehe, mekaseh, saya suka buat brdialog, ngee

Azza Firza said...

@nazirulhazwan~

kawe sihat jah, demo? hehee

Azza Firza said...

@AziE

insyallah, terima masih iya nasihat, hehe

Azza Firza said...

@Hishyamuddin

hehe, muda apanya, separuh jagung dah pun, hehe

Azza Firza said...

@alinac lover

insyallah, hehe

Azza Firza said...

@Sis-Lin

hehe, mmg lbih pun (:

Azza Firza said...

@Kalamhati

hehe, tade muda pun

Azza Firza said...

@ijatnuar87

hehe, mekaseh yaa, aah, kelantan mari, hhe

Azza Firza said...

@Ikhwan

tq, salam blogger jugak =,=

Miss Nina said...

salam singgah !
weeee :)

natasya said...

hi darl...thanks ek terjah blog akak yg x seberape 2....datang lawat adik comel ni....=)

zaMir said...

datang sini jugak.....f0llow...

Miss SurferParadise said...

melawat sini plak ...
wahh... blogger muda ... tak taw la nanti umor20 tahun mcm kak ne tulisan dya mcmner kan (unexpected...lalala )
ngeee
keep it up k!
="D

shiqin ghazali said...

hye.. tengs sudi sggh belog sy.. huh.. msih muda 14 thun dh ade belog..
tp bangga dgn kamu.. pndai mengolah ayat.. hik3x..
suka jwpn ntuk soalan - adakah blog ntuk mencari nama/glamor?

♥-- emieysandra --♥ said...

muda lagi, keep on blogging ;D

efa nur said...

muda nye..hee :)
akk dtg folow ye..terasa tua pulak..haha ;D

p[A]n[A]d[O]L said...

terjahh kat cni lak..
woooahhh, muda lagi tuh..
pewittt.. ^^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Semoga berjaya sbg seorang blogger.. datang melekat sambil meninggalkan kesan lekitan disini

akubersamaCahya said...

tQ dtg blog abc.. =)
salam kenal!

ecah..merangkap anak cik nan said...

wah...terperinci 2 penjelasannye..keep blogging!salam knal r ecah...hehe

Noor Faezah Mazli said...

keep blogging sis diorrr

misz nana said...

teruskan berblogging :)

nur dhiya' aida said...

lalalallalallalaa..
hapi berblogging yarh!! ^^

Azza Firza said...

@Miss Nina

thanks yaa (:

Azza Firza said...

@natasya

blog buruk je neh kak, hehe, terima kasih singgah <3

Azza Firza said...

@zaMir

thanks follow, hehe

Azza Firza said...

@Miss SurferParadise

hehe, harap sgt nnt umur 20 tahun, seua blog kita maju then tulisan saya dah bertukar laa kan ;p thanks singgah

Azza Firza said...

@shiqin ghazali

hehehe, mekaseh yaa tapi saya tak pandai sangat mengolah ayat, masih pelajar kan? hehe, thanks singgah ya

Azza Firza said...

@♥-- emieysandra --♥

hehehe, thanks singgah <3

Azza Firza said...

@efa nur

mekaseh akk, hehe

Azza Firza said...

@efa nur

takpa je, muda tua semua kawan saya hehe

Azza Firza said...

@p[A]n[A]d[O]L

hehe, mekaseh terjah ya

Azza Firza said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

mekaseh singgah, awak jugak, hehe

Azza Firza said...

@akubersamaCahya

slm singgah, hehe, mekaseh terjah (:

Azza Firza said...

@ecah..merangkap anak cik nan

yaa salam kenal dari azza jugak(: hehe

Azza Firza said...

@Noor Faezah Mazli

thanks (: hehe

Azza Firza said...

@misz nana

mekaseh, awak jugak ya, hehe

Azza Firza said...

@nur dhiya' aida

tengs, awak jugak <3

Azza Firza said...

@ all

mekaseh yaa singgah, moga allah merahmati kalian, keep it up <3

puteri cahaya. said...

muda lagi... bagus2x!!.. teruskan ya! :)
satu lagi, awak pun tau tujuan awak berblog!.. bagus2x!.. :)

Amirah Yusof said...

tanx dtg jenguk..suka sgt!=) muda2 dah pndi blogging ye..study smart kaiyh!sebaya adek i ni..

Azza Firza said...

@puteri cahaya.

hehehe, ya mekaseh (:

Azza Firza said...

@Amirah Yusof

yke sis? hehe, kim salam dia eh, tengs singgah <3

aima in luv said...

aii,, salam brkenalan...
tahniah utk adek nie.. muda2 ag dah jadik blogger.. smoga trus success ea..

Azza Firza said...

@aima in luv

mekaseh ea kak, tak brjaya pung, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman