April 7, 2012

Tutorial ; Cara Membuat Blog

Assalamualaikum..


hihi, just nak sharing, azza tau kat luar sana tu banyak kan yang tak tahu macam mana cara nak buat blog? okay, mari azza ajar ea sayang sayang sekalian, yang dahh ada blog, tahniah untuk korang, yang belum ada tu, keep up visiting my blog to know more about tutorial's blog okay?


okay, first of all, azza nak tanya korang, korang dah ada kan email? tak kira yaa email apa apa, gmail ke, dot com ke, dot com my ke, semua boleh okay, yang penting mesti ada email ;p


okay, first sekali, korang cari dekat google, blogger sign up , rujuk lampiran 1




haa, tu dia wajah lampiran 1, yakni tempat isi borang korang nak daftar ada blog, okay? korang isi laa bebaik tau, jangan gopoh gopoh, isi bebaik, tengok apa yang azza buat tu, hehe


*comel tak i buat? HAHA*

okay, jelas? then, korang tekan continue ya



nama blog, isi bebaik yaa, kalau tak isi bebaik pun takpa, tapi make sure inform i okeyh, senang i nak follow u all punya blog (:


pilih template yang terbaik, heee, memacam lagi boleh pilih, ini orang panggil classic template, nanti i ajar u all godek code HTML okay?


yayyyy, beloggg i dah siap, neh laa dia rupa rupa rupa bila blog korang dah siap, hihi



ehem, nampak tak nampak tak? okay, azza firza tutorial,, tak wujud na, korang jangan pula google tau, buat penat cari je, nie gimik ja, HAHA, saja nak tunjuk dekat korang semua, okay? good luck, tak paham, boleh tanya azza (:

Salam rindu,

21 Comment:

Anonymous said...

tima kasih azza....
skrng saya dh tau la nk wt blog....
:)

Miera said...
This comment has been removed by the author.
sYaSya said...

terima kasih...\
follow blog sy azza... :)

http://syasyainina.blogspot.com/

aliasarah99 said...

hbat lah .. hee ^^
nice blog akk. :)

Azza Firza said...

@Anonymous

hehe, welc dear

Azza Firza said...

@sYaSya

insyallah

Azza Firza said...

@aliasarah99

hehe, tq yaa ((:

nadiah zamran said...

azza ! kite mmg tringin nak buat blog.. tpi tatau.. tibe2 terbace azza nak ajar buat blog.. huhu.. thanks.. nnt ape2 tnye azza tau.. hehe,,

Azza Firza said...

@nadiah zamran

yaa sayang, boleh aja, apa apa tanya k ((:

mizs nia :) said...

ouhh ! Tengs <3 just takk tauw nakk edit jaa lebeyh lebeyh .

Azza Firza said...

@mizs nia :)

welc

Kiena Packeer said...

thanks azza.. tp sy ada wat nama kiena packeer ngan happy new year kat blog title.. mcm mana nak padam yg happy new year tu?

Azza Firza said...

@Kiena Packeer

okay, nanti azza buat tutorial ok

fitrie89 said...

dah ada blog.tp x thu nk edit die..jadi leboh ceria...
ajar plz....

Azza Firza said...

@fitrie89


okay., comingg soon

Anonymous said...

nak kiss jew.. hik

Ohh Azza said...

:O

Anonymous said...

K thanks :) Tpi sebenanye tu semua kita dh tau.. tpi password die yg x terima2..! nnti akak ajarkan .. eh?

Nur Nadhira said...

Akak, Thanks byk2 tau ! Sbb akak la, kita dpt buat blog nie..!akak, kita dh buat blog, nie die iranadhira12.blogspot.com
Tpi kita x tau mcm mne nk edit die...

Ohh Azza said...

tak faham la yang T.T

Ohh Azza said...

nanti tweet dengan akak :D insyallah akak bantu ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman