May 3, 2012

Tutorial : Cara meletakkan pesanan di bawah setiap post


okay, ramai jugak yang tanya macam mana na buat pesanan tuh, dengan penuh konfiden, hari nie azza nak ajar korang macam mana nak buat tu, okay, senang sahaja, kalau korang tak tahu apa itu pesanan pada setiap post. korang tengok bebaik gambar kat atas, tu ah yg dinamakan pesanan di bawah setiap post, oke


memula log in blog > dashboard > design > edit HTML


di sana korang TICK korang punya Expand Widget Templates, oke then search : <data:post.body/>

dan dibawah <data:post.body/> tu korang salin code nie, tekan CTRL + C untuk copy dan CTRL + V untuk paste .

<hr/><center>
<b> Pesanan anda (: </b>
</center><hr/>


pesanan yang diBOLDkan, korang tukar pada ayat korang sendiri, bila dah selesai, preview dan dah suka, silakan SAVE, jangan lupa komen kalau dah berjaya tau ==,




Love,

28 Comment:

niesz said...

nice tutorial :)

CahayaCintaIlahi said...

wah good tutO
tanx for sharing ;)

nadeeah shamsulkamar said...

thanks for the tutorial ..
tp , saya buat tk jd la
sedih betul :(

Azza Firza said...

@niesz

thanx

Azza Firza said...

@CahayaCintaIlahi


ekeke, thanx

Azza Firza said...

@CahayaCintaIlahi


ekeke, thanx

Azza Firza said...

@nadeeah shamsulkamar

ehe eh , napa plak tu ?

aQ!LaH said...

ty s!s
skal! buat dah jad!

Azza Firza said...

@aQ!LaH

ssma sygg

Edriana Feehily said...

Thnx :))

saia wany said...

xjumpe pon code die???

Azza Firza said...

@Edriana Feehily

welc :)

farah hanny said...

tkder pon code tuu.
sedehnyer :'(

Matika said...

wahhh smart la tutorial..semua nya senang2..

Azza Firza said...

@farah hanny

cari yang berdekatan dengannya, tak pun awak guna yang terbaru kan ? hehe, azza guna older punya .

Azza Firza said...

@Matika

tengkiyuu

mishlily said...

azza, thanks ehh :)

Sunshine said...

Azza ~! daa jdi , tengs :)

Azza Firza said...

@mishlily

welc :D

Azza Firza said...

@Sunshine

wc wc wc :)

intan d'CUTE said...

tenks ya :D

miera craby craps said...

Yeahhh Berjayaa . Thanks Dear <3

Azza Firza said...

@intan d'CUTE

wc :)

Azza Firza said...

@miera craby craps

congrats, wc :D

Cuppy Cake said...

Waa...dah jadi ! thanks azza ! :))

Ohh Azza said...

urwc :)

cik rendang said...

thanks dear :)

Ukhti Azza said...

@cik rendang


sama-sama :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman