October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "



Kenapa korang berblog ?
Motif pertama berblog sebab terlalu bosan dengan dunia facebook. Kali pertama baca post orang sudah jatuh hati. Maka, aktiviti blogging dijalankan. Jangan tak tahu, blog ini mampu mempengaruhi kehidupan seharian kita tau. Ya, sudah semestinya, okay, blog adalah satu alat komunikasi seseorang kepada seseorang, contoh : A buat entri, B baca, B komen entri itu dan B pergi melawat ke blog A jadi B memberi, A menerima, A memberi, B menerima, sesama dapat untung kan? satu lagi, dengan adanya blog, kehidupan kita akan bertambah ceria, masakan tidak, kita akan mendapat ramai kawan dan kawan itulah yang akan menceriakan kita suatu hari kelak ketika kita berada dalam kesedihan, tanpa kawan, hidup kita tidak akan bemakna jadi selalulah memilih kawan yang betul.


Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?

mula mula, secara jujur, azza suka baca blog artis, satu malam, di tahun 2008, bertempat di seri kembangan, selangor, wujud lah blog usang niy, hehe, waktu itu blog zaza96.blogspot.com adalah blog yang sangat buruk je pun then disebabkan sibuk dengan pelajaran, terabailah seketika, sekarang baru kemaskini balik. Baiki sikit benda yang lama. Bersaksikan tahun 2011, blog ini aktif seperti biasa balik :)

Apa tujuan utama/asal korang berblog ?

Tujuan asalnya sebab nak menceritakan hal personal sahaja. Dulu blog ukhti azza tak lari daripada tulisan rEmpwitsnya sekarang sahaja bila dah dewasa sikit, tukar tulisan ke arah ibunda sikit. barulah dari segi penulisan, nampak matangnya kita. Blog ni amat penting dalam kehidupan kita, lebih baik luahkan di blog daripada meraban tak tentu hala dan melakukan benda benda yang tidak berfaedah. Blog juga adalah ruang dimana seorang blogger tu berkongsi maklumat, idea atau pendapat, ada juga yang jadikan blog tu sebagai rutin harian mereka seperi diari, blog juga tempat orang melepaskan masalah dan amarah tapi diingatkan juga, ada mata yang memandang jadi memang tak boleh nak luahkan seratus peratus.


Apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

Menarik tentang blog ukhti Azza? Sebab blog ini penuh dengan cerita routine seorang muslimah. Penuh jua dengan tutorial blog dan tips tips menarik. Bercerita mengenai tips dan tutorial, insyallah, tips dan tutorial akan diadakan lagi. Sementara ni, tengok dulu yang lama okay?

Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?

Sumber inspirasi ? Rasanya kawan-kawan blogger yang lain sahajalah yang memberikan sumber insipirasi. Yang memberikan galakan sudah semestinyalah ibu dan keluarga. Alhamdulilah penerimaan yang baik dalam keluarga ini :) 


Cerita Azza sudah teliti bukan? Sekarang azza nak dengar pula cerita korang :) Korang singgah blog Azza, Azza pun singgah jua blog korang! Selamat beramal :D

84 Comment:

minah sEmpooOT said...

emmm..menarik tue..minah nie join blog sbb bosan ngan fb jek..nk join jugak la..boleh lagi ke nie?? keep it up ok!minah pown baru agy ngan dunia blog nie..chayok!chayok!

Ukhti Azza said...

hehehe. mekaseh minah ^^

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

Azwar Syuhada said...

dari segmen yang sama..\

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...follow sini..no.2721..
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

amira said...

dari segmen yg sama :)
done follow http://puple96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Selamat Petang!!
Miss z singgah sini :D

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyqa Hasnan said...

Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ainin Suffiah said...

dari segmen yg sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

nurdani said...

singgah balas kunjungan. comelnya blog awak
:D

sampaicucuratap said...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

kate na said...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikeyrah said...

dari segmen yang sama ^^

Done follow

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

Si Matatajam said...

Singgah dr segmen yg sama...

Yana Aina said...

dtg dari segmen sama ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
Terima kasih..

wany♥ said...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul said...

Err. singgah sini. Nurul tak sombonglah akak :)

Fatin Amira Mazlan said...

You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and you are followed :) http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

Atirah ★ said...

singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy singgah lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

@nurulfatihahramli said...

FatihahAmsyar here.. dah follow awak semula.. thanks yee :)

Izzah Norlizah said...

dr segmen yg sma,,,bls komen^^

Ukhti Azza said...

terima kasih dear sebab singgah :)

Ukhti Azza said...

terima kasih hadir :)

Ukhti Azza said...

baik :D

Ukhti Azza said...

waalaikumusalamwarahmatullah. terima kasih sebab singgah dan follow. salam perkenalan :)

Ukhti Azza said...

thankies dear <3

Ukhti Azza said...

salam :) terima kasih ya :)

Ukhti Azza said...

terima kasih awak :)

Ukhti Azza said...

salam isya :) terima kasih singgah ^^

Ukhti Azza said...

terima kasih. awak juga ya ^^

Ukhti Azza said...

terima kasih eyqa :)

Ukhti Azza said...

dah singgah :) terima kasih ya :D

Ukhti Azza said...

baiklah :)

Ukhti Azza said...

hehehe. terima kasih awak :)

Ukhti Azza said...

terima kasih :)

Ukhti Azza said...

baik :D

Ukhti Azza said...

terima kasihh :D

Ukhti Azza said...

terima kasih ye :)

Ukhti Azza said...

^^

Ukhti Azza said...

sudah singgah :) terima kasih sebab singgah belog azza :)

Ukhti Azza said...

terima kasih ya :D

Ukhti Azza said...

heheh :) yalah sayang :)

Ukhti Azza said...

terima kasih follow :)

Ukhti Azza said...

hehehe. takpa ^^ terima kasih singgah :)

Ukhti Azza said...

sama-sama :)

Ukhti Azza said...

hehehe. thankies ! :D

9n0L4 said...

dtg terjah balas dari segmen yg sama. follow sini. 2739. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mama Adam said...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#2740

Anisa Anuar said...

datang tinggalkan jejak...

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/rak-buku-yang-awesome.html

Princess Syazliyana said...

#2741 . done follow you .. bls kunjungan anda

Megat Emy said...

done follow.. follow me back k.. dr segmen sme..

Ukhti Azza said...

terima kasihh :D

Ukhti Azza said...

terima kasih mama :)

Ukhti Azza said...

terima kasih :>

Ukhti Azza said...

terima kasih follow :))

Ukhti Azza said...

baiklah :) terima kasih singgah :)

Liyana Azhar said...

hai.. eppy blogging ya :)

Misz Mieza said...

Salam Azza!
MM datang berkunjung balas dari segmen sama..
Follow sini skali lah #2747 ^^,

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Liya said...

dtg singgah sini n follow balik :)

http://leeya92.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

terima kasihh :)

Ukhti Azza said...

terima kasih mieza :))

Ukhti Azza said...

hehehehe :D okay , aamiin

Ukhti Azza said...

heheh , mekaseh :D

Ukhti Azza said...

takpa awak :)

Ukhti Azza said...

terima kasih :D

Intan Wandalaara said...

hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

Ukhti Azza said...

@intan : terima kasih dear :D

Ukhti Azza said...

@juz : insyallah :D

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

Ukhti Azza said...

@cheeze maz

:D

Cik Bunny said...

singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

Ukhti Azza said...

@Cik Bunny

tq :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Rights Reserved by Azah Rahaman